Om

Vin er smagen af en god historie

Jan Tinggaard har stiftet samlervine.dk i et ønske om, at dele hans eksklusive vine, investeringsvin og unikke vinsamlinger.

Jans interesse for vin har altid ligget og glødet som en kærkommen hobby, når tiden var der. Som årene er gået, har hans interesse flyttet sig fra at være en hobby til, at være en passion fyldt fascination og dedikation. For Jan er vin smagen af en god historie. Vinene har nemlig ifølge Jan, deres helt egne historier som både udtrykkes på vinens etikette, men mest af alt i vinens smagfulde nuancer. Jan værdsætter, at skænke et godt glas vin og undersøge vinens lød i glasset; hvordan farven afslører vinens alder og duftene angiver lagringens rejse i fadene. Jan omtaler, ligeledes med stor interesse, Frankrigs mange særdeles flotte vine, hvor han eksempelvis fremhæver Pomerolen, som virkelig er en vin med en fænomenal historie. For Jan er det et privilegie at kunne servere en smuk Pomerol, grundet dens fyldige rødbrune farve, der røber dens enestående historie med de kendetegnende jordbunde. Disse jordbunde giver Pomerol-vinene et helt mageløst særpræg, specielt i området omkring plateauet grundet Crasse de fer – ”jernlaget”.

Samlervine.dk er Danmarks lille skattekammer af en vinkælder placeret i Midtjylland, Herning. Samleren og vinelskeren Jan Tinggaard påbegyndte hans vineventyr som en hobby og sidenhen er det blevet til en stor eksklusiv samling af investeringsvin, vinsamlinger, eksklusive vine, unikke vine, ekstraordinære vine og årgangsvine. Vinkælderen byder også på enestående vine i totalt udsolgte årgange. Jan byder glædeligt indenfor i vinkælderen til en vinsmagning, vinfortælling eller blot for et kig.

Vinene har ligget under tempererede, rolige og konstante forhold. Således garanteres de mest optimale forhold for opbevaringen af vin. Vinkælderen byder også på verdens ældste portvin, særlig cognac og udsøgte champagner. Samlervine.dk hjælper gerne med eksklusive vingaver, firmagaver med vin, vingaver til ham eller hende som har alt, jubilæumsvin og andet.

Vinkælderen har vine fra DRC, Domaine de la Romanée-Conti, Valbuena Bodegas Vega Sicilia, Petrus, Pingus, Matarocchio, Luce, Scion, Dominus, Beaucastel, Mouton Rothschild, Château d’Yquem, Masseto og en masse andre spændende vinhuse

Samlervine.dk er en af de særligt udvalgte til at forhandle “Espectacle del Montsant”.

Espectacle har modtaget meget velansete anerkendelser indenfor vinderdenen. Såsom de 99 punkter i “The Wine Advocate” magasin fra den prestigefyldte kritiker Robert Parker for 2004 vintage samt Sibaritas tildeling i 2008, hvor José Penin beskrev vinen fra årgang 2005 som “En vin der vil gå over i historien”.