Sassicaia Bolgheri

Sassicaia – Berømt, anerkendt og formiddabel Supertoscaner

Sassicaia er Italiens bedste vin, den kaldes Italiens Latour. Vinene fremstilles på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst. Dette vinhus er en særlig pionér inden for vinfremstilling. Navnet Sassicaia kommer sig af det toscanske udtryk for sandet og gruset i jordbunden. Grundlæggeren Mario Incisa della Rochetta mente at jordbunden på Tenuta San Guido havde mange fælles træk med jordbunden i Bordeaux. Derfor begyndte han i 1940’erne at plante Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc med Bordeaux’ berømte 1. Cru’er som forbilleder. Mario var også den første i Toscana til at bruge nye franske egefade, hvilket var banebrydende i Italien.

I dag betragtes Sassicaia som en af verdens smukkeste vine og kaldes en Supertoscaner.

 

  • Vinsamling: Sassiscaia Bolgheri Tenuta san Guido
  • Årgange: 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 og 2005
  • Ring for pris

 

Tenuta san Guido Sassiscaia 2000
Tenuta san Guido Sassiscaia 2001
Tenuta san Guido Sassiscaia 2002
Tenuta san Guido Sassiscaia 2003
Tenuta san Guido Sassiscaia 2004
Tenuta san Guido Sassiscaia 2005

Samlervine.dk er Danmarks lille skattekammer af en vinkælder placeret i Midtjylland, Herning. Samleren og vinelskeren Jan Tinggaard påbegyndte hans vineventyr som en hobby og sidenhen er det blevet til en stor eksklusiv samling af investeringsvin, vinsamlinger, eksklusive vine, unikke vine, ekstraordinære vine og årgangsvine. Vinkælderen byder også på enestående vine i totalt udsolgte årgange. Jan byder glædeligt indenfor i vinkælderen til en vinsmagning, vinfortælling eller blot for et kig.

Vinene har ligget under tempererede, rolige og konstante forhold. Således garanteres de mest optimale forhold for opbevaringen af vin. Vinkælderen byder også på verdens ældste portvin, særlig cognac og udsøgte champagner. Samlervine.dk hjælper gerne med eksklusive vingaver, firmagaver med vin, vingaver til ham eller hende som har alt, jubilæumsvin og andet. Vinkælderen har vine fra DRC, Domaine de la Romanée-Conti, Valbuena Bodegas Vega Sicilia, Petrus, Pingus, Matarocchio, Luce, Scion, Dominus, Beaucastel, Mouton Rothschild, Château d’Yquem, Masseto og en masse andre spændende vinhuse.