Chateau de Beaucastel

Chateau de Beaucastel – Flotte biodynamiske investeringsvine.

Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône.

Château de Beaucastel er et familiedrevet vinhus som har eksisteret i flere århundrede. I 1321 blev fire tønder bragt fra den pavelige kælder, så de kunne blive fyldt med vin fra Châteauneuf. Paverne plantede efterfølgende nye vinstokke og legenden om den pavelige vin begyndte. De første beviser for Beaucastel-vinen, som man kender den i dag, findes tilbage til det sekstende århundrede.
Beaucastel er beliggende i et af Frankrigs flotteste vindistrikter – Rhône. Her dyrker familien vinen uden brug af kemisk gødning, da de har fundet en bæredygtig metode bestående af en naturlig blanding mellem fåregødning og rester fra de forrige druepresninger. Ligeledes høstes druerne udelukkende gennem håndplukning. Dette er en væsentlig del af familiens filosofi. De sætter en stor ære i at høste sunde og afbalancerede druer, så de kan tilbyde vine af helt enestående karakter fremfor vine med stort udnytte.  Vinhusets placering i Rhöne-dalens sydlige del er kendt for sin lange levetid. Hvilket er en endnu en årsag til at vinen er god og velsmagende investering.
Originalt blev det brugt 13 forskellige druer til at fremstille den særprægede Beaucastel vin. Heriblandt findes druerne: Grenache, Cinsault, Mourvedre, Syrah, Muscardin, Vaccarese, Counoise og Picpoul.

 

  • Vinsamling: Chateau de Beaucastel
  • Årgange: 1989, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 og 2009
  • Ring for pris

 

Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 1989
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2000
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2001
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2003
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2004
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2005
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2006
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2007
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2008
Château de Beaucastel, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, 2009

Samlervine.dk er Danmarks lille skattekammer af en vinkælder placeret i Midtjylland, Herning. Samleren og vinelskeren Jan Tinggaard påbegyndte hans vineventyr som en hobby og sidenhen er det blevet til en stor eksklusiv samling af investeringsvin, vinsamlinger, eksklusive vine, unikke vine, ekstraordinære vine og årgangsvine. Vinkælderen byder også på enestående vine i totalt udsolgte årgange. Jan byder glædeligt indenfor i vinkælderen til en vinsmagning, vinfortælling eller blot for et kig.

Vinene har ligget under tempererede, rolige og konstante forhold. Således garanteres de mest optimale forhold for opbevaringen af vin. Vinkælderen byder også på verdens ældste portvin, særlig cognac og udsøgte champagner. Samlervine.dk hjælper gerne med eksklusive vingaver, firmagaver med vin, vingaver til ham eller hende som har alt, jubilæumsvin og andet. Vinkælderen har vine fra DRC, Domaine de la Romanée-Conti, Valbuena Bodegas Vega Sicilia, Petrus, Pingus, Matarocchio, Luce, Scion, Dominus, Beaucastel, Mouton Rothschild, Château d’Yquem, Masseto og en masse andre spændende vinhuse.